Ultrasoon voorbeelden

Welke toepassingen zijn mogelijk?

Bekijk onze ultrasoon voorbeelden

Ultrasoon voorbeelden zijn er genoeg, maar in veel gevallen wordt er niet of onvolledig advies gegeven over de mogelijkheden en hoe je het beste resultaat kunt behalen. Wij leggen je graag uit waarom ultrasoon reinigen de oplossing is voor het op een efficiënte en effectieve manier reinigen van verschillende componenten en onderdelen. Wil je meer weten over de verschillende toepassingen? Klik dan op de bij jou behorende klantcases.

Zekerheid – 35 jaar ervaring en een met zorg samengesteld assortiment
Ervaring – Al meer dan 50.000 ultrasoon oplossingen geleverd
Kwaliteit – Nummer 1 in ultrasoon oplossingen online

Overzicht ultrasoon voorbeelden

Ultrasoon voorbeelden: manueel of digitaal

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest efficiënte en effectieve wijze van reinigen van dit moment. Een ultrasoon reiniger reinigt tot diep in de poriën en voorkomt het onnodig beschadigen van kostbare voorwerpen, zoals printplaten, sieraden en juwelen, mechanical seals of 3D-prints.

Wat je normaal gesproken met een borstel schoonmaakt, arbeidsintensief, gebeurt in een handomdraai met onze reinigers. Binnen enkele seconden tot minuten is jouw voorwerk grondig gereinigd en weer als nieuw. Het reinigen wordt zowel toegepast in een onderhoudstechnische als productie omgeving.

Ultrasoon toepassingen en onze reinigers

Binnen ons omvangrijke assortiment vind je ultrasoonreinigers van verschillende merken en kwaliteit in verschillende prijsklassen. Echter zit er bij ons geen maar aan de goedkope ultrasoon reinigers, want alle reinigers zijn uitvoerig getest. Alleen de allerbeste zijn opgenomen in ons assortiment.

Doordat elke ultrasoonbad zijn eigen prijs en kwaliteit heeft, is ook niet elke reiniger geschikt voor alle toepassingen. Bij sommige toepassingen is een lagere frequentie of juist meer vermogen wenselijk.

Wil je weten welke ultrasoon reiniger het beste bij jouw toepassing past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via de email, live chat of telefonisch.

Frequenties en toepassing

Binnen de ultrasoon techniek zijn machines verkrijgbaar in verschillende frequenties en vermogens. Niet elke frequentie is goed voor elke toepassing, waardoor het belangrijk is om vooraf na te gaan wat je hoofdzakelijk wilt gaan reinigen. Door het vermogen en frequentie af te stemmen op jouw voorwerp kunnen betere resultaat behaald worden, waardoor je meer uit jouw reiniger haalt. Wil je weten wat ultrasoon reinigen precies is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bij een frequentie van 25 kHz (harde borstel) zijn de luchtbellen groter dan wanneer we praten over een 50 kHz frequentie (zachte borstel). Hoe lager de frequentie, des te grondiger en sterker de reiniging is.

In het geval van printplaten is een hogere frequentie prettiger of een ultrasoon met regelbaar vermogen, zoals de Sonorex Super, Digiplus of de GeneralSonic. Wij leveren reinigers met de meest gangbare frequenties uit voorraad, zoals 35 kHz, 40 kHz, 25 kHz of 25&40 kHz bij de industriële reinigers (bodem en zij-trilling).

Ultrasoon voorbeelden: welke mogelijkheden?

Zoals in de eerste alinea al aangegeven zijn er ultrasoon voorbeelden genoeg, maar het juiste advies en begeleiding krijgen is in veel gevallen te veel gevraagd. Niet bij Djaky.com! Wij hebben verschillende gangbare voorbeelden voor jou uitgewerkt, zodat je deze nog eens rustig kan doorlezen en jouw proces verder kunt optimaliseren.

Heb je alsnog een vraag over het gebruik van een ultrasoon reiniger of ultrasoonvloeistof binnen jouw branche en/of voor een bepaalde toepassing? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op nemen.

Ultrasoon vloeistof en toepassing

We krijgen vaak de vraag waarom het gewenste reinigingsresultaat niet behaald wordt of waarom een object ineens verkleurt? In 9 van de 10 gevallen wordt er geen gebruik gemaakt van een ultrasoon vloeistof of de verkeerde vloeistof gebruikt.

Gebruik altijd een vloeistof die vriendelijk is voor jouw materiaal en optimaal aansluit bij de vervuiling, zodat er ook daadwerkelijk iets gebeurt in jouw bad. Vaak wordt gezegd dat een ultrasoon schoonmaakt, maar dit is een misvatting. Ultrasoon is bij wijze van spreken de borstel die de werking van de chemie versnelt.

Djaky.com levert voor allerlei toepassingen een specifiek reinigingsproduct. Deze producten verwijderen op een milieuvriendelijke (biologisch afbreekbaar) manier binnen enkele seconden tot minuten alle vuil. Binnen ons omvangrijke assortiment vind je ultrasoon vloeistoffen voor zowel medisch, dentaal als industrieel gebruik.

Advies nodig?

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

We helpen je graag verder met het beantwoorden van je vragen.

Direct antwoord op je vraag? +31 (0)38 455 06 46