Garantie

Welke garantie is van toepassing?

Garantie van Djaky.com

Wij willen dat jij tevreden bent!

Van onze professionele oplossingen mag je hoge kwaliteit verwachten, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Wij kunnen ook een foutje maken bij de productie! Voor alle professionele oplossingen die je via Djaky.com aanschaft, geldt een wettelijke garantie. Wettelijke garantie betekent niets anders dan dat je als consument/zakelijke gebruiker van uit mag gaan dat onze artikelen moeten doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Ook geldt voor al onze oplossingen een fabrieksgarantie. Deze garantie is anders dan de wettelijke garantie van onze artikelen. Elke ultrasoon oplossing zal vroeg of laat kapot gaan door erosie als gevolg van cavitatie. Wanneer een ultrasoon 1x per week 10 minuten gebruikt wordt, dan zal deze anders behandeld worden dan wanneer een ultrasoon 24/7 in gebruik is. Wij proberen altijd en in elke situatie op zoek te gaan naar een passende oplossing, zodat jij de beste service mag en kan verwachten! hierdoor geniet je met een gerust hart en optimaal van onze oplossingen.

Heb je een klacht of een defect? Dan zien we graag wat het probleem is en volgen wij de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en de wet/ Wil je meer weten? Kijk dan eens in onze algemene voorwaarden.

Klacht of defect melden

Wanneer een product stukgaat, is dat uiteraard erg vervelend. Wij doen er alles aan om je snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Je kunt de schade melden via klantenservice@djaky.com. Zou je in de e-mail het ordernummer willen vermelden, om welk artikel het gaat en een video en/of foto van de schade willen bijvoegen. Zodra wij je verzoek hebben ontvangen zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en hoe lang het traject zal duren.

Wij betalen alle kosten, inclusief verzendkosten, als je klacht binnen het zichttermijn van 14 dagen valt. Gaat je ultrasoon reiniger, palletwagen of zandstraalcabine kapot en val je nét buiten de garantietermijn (of zijn de artikelen niet in overeenstemming met de handleiding gebruikt), neem vooraf telefonisch contact met ons op en we kijken wat we voor je kunnen doen!

Transportschade

Staat de bezorger met een beschadigd product bij je aan de deur? Om dit zo snel mogelijk op te lossen is het belangrijk dat je je pakket niet in ontvangst neemt, maar wel foto’s maakt. Vervolgens kunnen je de foto’s, onder vermelding van je ordernummer, mailen naar klantenservice@djaky.com. Zodra wij je e-mail hebben ontvangen zullen we in actie komen en gaan wij er alles aan doen om het zo goed en snel mogelijk op te lossen, want jij mag hiervan niet de dupe zijn!