Kettingzaag reinigen

Is het belangrijk de ketting te reinigen?

Hoe je Kettingzaag reinigen?

Vaak wordt gedacht dat een kettingzaag onderhoudsarm is. Op een drupje olie hier en daar na dan. Maar niets is minder waar! Goed onderhoud plegen aan de ketting van jouw kettingzaag bevordert de levensduur en zorgt ervoor dat deze elke keer weer het gewenste resultaat kan behalen. Het grondig reinigen van de ketting in een ultrasoonbad hoeft niet veel tijd te kosten of duur te zijn met de ultrasoon oplossingen van Djaky.com. Wij streven ernaar om voor ieder budget een passende oplossing te bieden.

Wij leggen je graag stap voor stap uit hoe het reinigingsproces eruit ziet en vertellen je wat je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen.

1. De uitdaging

Wat maakt deze reiniging zo moeilijk?

Om jouw kettingzaag in een optimale staat te behouden is het belangrijk om regelmatig de ketting van de kettingzaag te reinigen. Het reinigen van de ketting is een vervelende klus, waarbij met name het verwijderen van hars als erg lastig wordt gezien. Dit komt met name doordat hars warm wordt door het gebruik van de kettingzaag. Vervolgens koelt de hars weer af en wordt deze hard. Daarnaast heeft de hars ook nog eens splinters en zaagsel opgenomen, wat het reinigen niet eenvoudiger maakt.

Wij leggen je graag uit hoe je dit proces kunt vereenvoudigen door het gebruik van een ultrasoon reiniger.

2. De verwijdering

Hoe verwijder je hars van een Kettingzaag?

Wanneer de kettingzaag wordt gebruikt voor het omzagen van bomen of het afkorten van takken komt hars op de ketting van de kettingzaag terecht. Door de wrijving wordt de hars warm en neemt deze vuil op, zoals splinters en zaagsel. Op zich is het verwijderen van hars niet zo moeilijk, als deze geen vuil zou opnemen en niet afkoelt. Wanneer je de hars op de ketting van jouw kettingzaag laat zitten, zal deze minder goed werken bij de volgende klus.

Het verwijderen van hars is dus geen eenvoudige klus, waardoor er vaak gebruik wordt gemaakt van agressieve reinigingsmiddelen. Je kunt hierbij denken aan terpentine en wasbenzine. Het schoonmaken met deze middelen wordt vaak als onprettig ervaren, maar waarom zou je deze middelen gebruiken? Je kunt ook kiezen voor een biologisch afbreekbaar ultrasoon middel.

Bekijk de geschikte vloeistoffen

3. De oplossing

Wat heb je nodig?

Het ultrasoon reinigen van een kettingzaag gaat eenvoudig met een ultrasoon reiniger en ultrasoonvloeistof van Djaky.com. Niet langer zwoegend en zwetend naar een schoon resultaat, zodat de hars van de ketting is verwijderd. De ultrasoon reinigers binnen ons programma hebben allemaal een uitstekend ultrasoon vermogen (watt per liter), de juiste frequentie of zijn geschikt voor het reinigen van andere gereedschappen. Niets is voor onze ultrasoon reinigers te moeilijk, want wij willen alleen het beste voor jou! En dat alles voor de beste prijs.

Wil je een ultrasoon reiniger kopen of je laten voorlichten? Laat ons dan contact met jou opnemen op een door jou gekozen dag en tijdstip.

Bekijk de geschikte tafelmodellen

4. Aandachtspunten

Alles even op een rijtje.

Bij het reinigen van een ketting, van een kettingzaag, is het belangrijk om de juiste ultrasoon reiniger en vloeistof te gebruiken. Een ultrasoon reiniger met te weinig ultrasoon vermogen per liter kan ervoor zorgen dat er geen resultaat behaald wordt. Het belangrijkste voor deze reiniging is de ultrasoon vloeistof, want je wilt geen onnodige schade of verkleuring toebrengen aan de ketting van jouw net gekochte kettingzaag.

Wil je weten wat onze ultrasoon oplossing voor jou kunnen betekenen of welke oplossingen er zijn?

Persoonlijk reinigingsadvies

Wil je graag persoonlijk reinigingsadvies ontvangen door één van onze specialisten?

Laat je dan gerust vrijblijvend terug bellen op een moment dat het jou past.