Sieraden ultrasoon reinigen

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van jouw sieraden in een ultrasoon?

Professioneel sieraden reinigen

Ultrasoon reinigers zijn de perfecte oplossing om sieraden te reinigen op een professionele manier. Of je nu op zoek bent naar een ultrasoon reiniger (ook wel ultrasone sieraden reiniger genoemd), een ultrasoon reiniger vloeistof voor sieraden of handige tips voor het sieraden reinigen; Djaky.com bied je een passende oplossing.

Heb je ook altijd de neiging om op je zilveren sieraden en/of gouden sieraden te gaan boenen, zodra ze verkleuren, met tandpasta of een agressief schoonmaak middeltje? Dan zou je het gebruik van een ultrasoon reiniger eens moeten overwegen. Een gekocht sieraad kan namelijk heel kostbaar zijn en deze wil je niet onnodig beschadigen. Zoals; wanneer je het sieraad van een dierbaar persoon gekregen hebt gekregen, je het sieraad op een bepaald moment in je leven hebt aangeschaft of omdat je het sieraad gewoon niet kon laten liggen. In al deze gevallen wil je ze het liefst in een zo goed mogelijke staat houden en er nog jaren van genieten.

Waarover wil jij meer lezen? De uitdaging | De oplossing (vloeistoffen) | Reinigingstijd | Geschikte ultrasoon reinigers.

1. De uitdaging bij sieraden reinigen

Waar moet je op letten bij het ultrasoon reinigen van sieraden?

Voordat je begint met het ultrasoon reinigen, van zilveren sieraden en/of gouden sieraden, moet je het één en ander weten. Heb je nog geen kennis van zilveren sieraden reinigen in een ultrasoon? Geen probleem, hieronder hebben wij het één en ander voor je uitgewerkt.

Naast het feit dat sieraden schoonmaken in een ultrasoon zeer eenvoudig is, zijn er toch wat aandachtspunten die wij even met je willen doornemen. Het mooie hieraan is dat je vooraf precies weet wat je van het reinigingsproces mag en kan verwachten, maar ook waar de gevaren liggen van deze reiniging. Van gouden sieraden tot zilveren sieraden, voor iedere legering is er wel een passend ultrasoon middel beschikbaar.

Wat zijn de grootste uitdagingen bij sieraden reinigen?

 1. Sieraden zijn er in verschillende soorten legeringen, zoals koper, zilver en/of goud. Ook is het belangrijk om je vloeistof af te stemmen op de zwakste legering, hierdoor heb je het minste risico op schade.
 2. Het gebruik van de juiste dosering en temperatuur. Het door jou gekozen ultrasoon vloeistof heeft de beste werking bij een x-aantal graden Celsius en een x-procent dosering. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken bij het reinigen van sieraden, zodat je ook daadwerkelijk het gewenste resultaat kunt behalen.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

2. De oplossing voor sieraden reinigen

Welke ultrasoon reiniger vloeistof raden wij aan voor sieraden?

Kies je voor een huis-, tuin- en keukenmiddeltje die de tank van je ultrasoon sneller kan doen slijten? Of kies je voor een professionele vloeistof die de tank van je ultrasoon niet aantast en een bewezen goed resultaat oplevert? Dit is afhankelijk van jouw situatie en het doel dat je voor ogen hebt bij het schoonmaken van sieraden met een ultrasoon. We leggen je graag uit welke eigenschappen de verschillende ultrasoon vloeistoffen hebben en welke het meest geschikt is.

Welk reinigingvloeistof is onze favoriet bij sieraden schoonmaken in een ultrasoon? Tickopur R33! Deze universele vloeistof is namelijk een sterk concentraat en geeft het minste risico op schade (oftewel verkleuring). Toch moeten we wel bekennen dat voor sommige vervuilingen beter een ander middel gebruikt kan worden, bijvoorbeeld de Tickopur J80u of Tickopur RW77. Wanneer en welk ultrasoon middel voor jou het beste geschikt is zie je hieronder.

 • Deoxideren: zilveren sieraden ontdoen van zwarte aanslag.
  Tickopur J80U is een kant-en-klaar product welke alleen indirect te gebruiken is, dus doormiddel van een fijn accessoire set. Om de trilling goed te kunnen overdragen naar de vloeistof in de glasbeker, wordt het gebruik van een contact vloeistof aanbevolen (1% Tickopur TR3 of 1% Tickopur R33). Let op! Het gebruik van Tickopur J80U is alléén voor professionele gebruikers.
 • Algemene verontreinigen, hierbij kun je denken aan huidvetten.
  Voor het eenvoudig verwijderen van huidvetten op uw zilveren sieraden, kun je gebruik maken van Tickopur R33. De ultrasoon vloeistoffen hebben een optimale werking bij een dosering van 3-5% en een temperatuur van 50-55 °C.
 • Polijstvet verwijderen
  Wanneer je polijstvet wilt verwijderen van de zo-even gemaakte sieraden, dan kun je dit doen met de Tickopur RW77. Tickopur RW77 heeft een optimale werking bij een dosering van 5% en een temperatuur van 60-65 °C.

Bekijk alle geschikte vloeistoffen

3. Reinigingstijd sieraden reinigen

Welke reinigingstijd heb ik nodig?

Dit ligt natuurlijk aan de gekozen ultrasoon reiniger vloeistof voor sieraden. Bij Djaky.com heb je veel keuze uit professionele ultrasoon vloeistoffen en dat is super, maar kan het ook lastig maken. Daarom hebben wij voor de meest toegankelijke ultrasoon vloeistoffen, voor de toepassing sieraden reinigen, de reinigingstijd voor je uitgewerkt. Zodat je direct kunt beginnen met het reinigen van jouw sieraden en direct het beste resultaat behalen.

Zoals eerder aangeven is sieraden schoonmaken in een ultrasoon gemakkelijk en eigenlijk door iedereen te leren. De reinigingstijd neemt tussen de 10 seconden en 10 minuten in beslag. Dit is afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, de hoeveelheid vervuiling en het ultrasoon vermogen per liter van de ultrasone reiniger die gebruikt wordt.

Let op! Wanneer de vervuiling hardnekkiger is, zal de reinigingstijd ook toenemen.

Bekijk alle toepassingsmogelijkheden

4. Aanbevolen ultrasoon reinigers

Veel voorkomende ultrasoon reinigers voor sieraden

De ultrasone sieraden reiniger die voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van onder andere de gebruiksintensiteit. Het ultrasoon vermogen per liter, de frequentie en de nauwkeurigheid van de thermostaat. Allemaal punten die zijn steentje bijdragen in het te behalen reinigingsproces. Alle ultrasoon oplossingen van Djaky.com voldoen aan de belangrijkste punten en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waardoor er altijd een ultrasoon reiniger voor jou te vinden is.

 1. Sonorex RK100H – 3 liter is een analoge ultrasoon voor professioneel gebruik.
 2. Sonorex RK102H – 3 liter is een analoge ultrasoon met het hoogste ultrasoon vermogen per liter voor professioneel en intensief gebruik.
 3. Generalsonic GS2 – 2 liter is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 4. Cleanitex CXD2 – 2 liter is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 5. Cleanitex CXD3 – 3 liter is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.

Wil je liever zelf op zoek naar het beste model ultrasoon reiniger sieraden? Bekijk dan hier de gehele collectie van Generalsonic, Emag Emmi, Cleanitex of de Sonorex ultrasoon reinigers.

Bekijk alle geschikte tafelmodellen