Pedicures & schoonheidsspecialisten

Welke ultrasoon vloeistof wordt gebruikt?

Voor pedicures & schoonheidsspecialisten

Ben je op zoek naar een professionele oplossing om jouw tangen, nagelscharen en andere voorwerpen te reinigen? Dan zijn de betaalbare ultrasoon oplossingen van Djaky.com voor jou de perfecte oplossing! Wij vertellen je graag wat de aandachtspunten zijn, waar je op moet letten bij de aankoop van een ultrasoon reiniger en welke ultrasoon reinigingsvloeistof het beste past bij jouw oplossingen (alternatieven voor Sekusept). Bij ons hoef je niet bang te zijn dat je teveel betaald voor je ultrasoon oplossing, want al onze producten zijn zeer scherp geprijsd en voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard.

1. De uitdaging

Aandachtspunten pedicure voorwerpen reinigen

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest effectieve en efficiënte manier om instrumenten te reinigen voor pedicures, schoonheidsspecialisten en beautysalons, maar waarom? En wat zijn de aandachtspunten? Het reinigen van medische instrumenten is veel sneller en grondiger dan andere reinigingsmethodes, binnen enkele seconden tot minuten zijn jouw instrumenten grondig gereinigd (en/of chemisch gedesinfecteerd) zonder grasvorming. Het belangrijkste aandachtspunt zit in de keuze voor een goedkope ultrasoon reiniger, ultrasoon reinigingsvloeistof of ultrasoon desinfectiemiddel.

Bij het kiezen van de gewenste ultrasoon reiniger is het van belang dat het te reinigen voorwerp volledig ondergedompeld kan worden. Daarnaast is het belangrijk om je reinigingstraject in kaart te brengen, zoals: leg je de instrumenten direct af in speciale medicinale alcohol of leg je deze droog weg in een bakje? Hoe je de instrumenten aflegt bepaald uiteindelijk welke vloeistof voor jou het meest geschikt is.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

2. De oplossing

Welke ultrasoon vloeistof voor pedicures en schoonheidsspecialisten?

Zoals hierboven aangegeven is het kiezen van de juiste (pedicure) ultrasoon vloeistof beste eenvoudig, mits je weet wanneer je welke vloeistof gebruikt. We kunnen een onderscheid maken tussen reinigende en desinfecterende ultrasoon vloeistoffen voor pedicures, schoonheidsspecialisten en beautysalons. De meest geschikt ultrasoon vloeistof kunnen de bepalen aan de manier van werken, hoe worden de instrumenten weggelegd? Hieronder vind je een overzicht van de Stammopur vloeistoffen die in Europa het meest worden toegepast voor het reinigen dan tangen, knipscharen en anderen pedicure instrumenten.

 • Alleen ultrasoon reinigen
  Stammopur R – 2 liter (32,18 ex. BTW) is goed voor maar liefst 100 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.
  Stammopur R – 5 liter (64,35 ex. BTW) is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.
 • Ultrasoon reinigen en chemisch desinfecteren
  Stammopur DR8 – 2 liter (84,15 ex. BTW) is goed voor maar liefst 100 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.
  Stammopur DR8 – 5 liter (193,88 ex. BTW) is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.

3. Reinigingstijd

Tijdsduur pedicure instrumenten reinigen

Het ultrasoon reinigen van scharen, tangen of andere pedicure instrumenten hoeft niet lang te duren en is een gemakkelijk reinigingsproces. Wanneer je beschikt over de juiste apparaten en concentraten (vloeistoffen) duurt het reinigingsproces 5 – 20 minuten, maar waarom kunnen wij niet een exacte reinigingstijd afgeven? Hoelang er getrild moet worden is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het ultrasoon vermogen per liter, de ultrasoon vloeistof  die gebruikt wordt en de graad en soort van de vervuiling.

4. Ultrasoon reiniger pedicures

Altijd een geschikte pedicure ultrasoon reiniger!

Wanneer we pedicure instrumenten willen gaan reinigen, dan is het belangrijk om een pedicure ultrasoon reiniger te kiezen zonder verwarming of de verwarming uit te schakelen. Het gebruik van verwarming kan ervoor zorgen dat eiwitten en bloed zal gaan stollen, boven de 45 graden Celsius. De onderstaande modellen zijn het meest gekozen voor het reinigen van instrumenten voor pedicures, schoonheidsspecialisten en in beauty salons.

 1. Cleanitex CXH06 – 0,6 liter (v.a. 30,34 ex. BTW) is een digitale ultrasoon oplossing voor gebruik in en om het huis.
 2. Cleanitex CXH3 – 3 liter (v.a. 64,05 ex. BTW) is een instapmodel analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 3. Cleanitex CXD2 – 2 liter (v.a. 59,37 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 4. Cleanitex CXD3 – 3 liter (80,55 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 5. Generalsonic GS2 – 2 liter (162,12 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 6. GeneralSonic GS3 – 3 liter (200,76 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 7. Sonorex RK100 – 3 liter (578,93 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik
 8. Sonorex DT100 – 3 liter (589,00 ex. BTW) is een digitale ultrasoon met het hoogste ultrasoon vermogen per liter voor professioneel en intensief gebruik.

Wil je liever zelf op zoek naar een pedicure ultrasoonbad? Bekijk dan hier de gehele collectie van Sonorex, Generalsonic, Emag Emmi of Cleanitex.

Bekijk alle geschikte tafelmodellen