Mechanical Seals reinigen

Alles wat van belang is voor deze reiniging!

Hoe mechanical Seals reinigen?

Het ultrasoon reinigen van mechanical seals kan al snel een besparing opleveren van 50-70%. Deze besparing is te realiseren door de mechanical seals ultrasoon te reinigen, in plaats van regelmatig te vervangen. Het ultrasoon reinigen van mechanical seals is een eenvoudig proces. Een ultrasoon reiniger maakt gebruik van ultrasone trilling en haalt het beste resultaat bij het gebruik van een ultrasoon vloeistof. Het voordeel van ultrasoon reinigen, ten opzichte van reiniging met de hand, is dat ultrasoon in de kleinste gaatjes en hoekjes komt.

1. De uitdaging

Benodigdheden voor mechanical seals

Bij het reinigen van mechanical seals is het belangrijk om de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken. Door gebruik te maken van de juiste ultrasoon vloeistof haal je het beste resultaat en voorkom je dat er schade (verkleuring) kan ontstaan aan jouw mechanical seals.

Het is belangrijk om vooraf na te gaan van welk materiaal uw mechanical seals is gemaakt. Wanneer dit iets anders is dan staal en/of roestvast staal, dan raden we jou aan een ander ultrasoon vloeistof te gebruiken dan Tickopur R27.

2. De oplossing

Welke ultrasoon vloeistof is geschikt?

Elk materiaal, in combinatie met vervuiling, vraagt om een specifieke ultrasoon vloeistof. Voor mechanical seals reinigen is dat de Tickopur R27 – 5 liter. Tickopur R27 zou verkleuring aan jouw mechanical seals kunnen veroorzaken, wanneer het materiaal anders is dan staal.

  • Tickopur R27 verwijdert sterke mineraalafzettingen, zoals: kalk, silicaat, fosfaat en cement, alsmede roest, aanloopkleuren, metaaloxide, vet- en oliefilms.
  • Tickopur R27 is te gebruiken in een dosering van 5%, bij gebruik van kraanwater. Bij gebruik van gedemineraliseerd water is het raadzaam de dosering te halveren.
  • De pH waarde van Tickopur R27 is 1.9.
  • Met Tickopur R27 is het beste resultaat te behalen bij een temperatuur van ca. 65 graden Celsius.

Bekijk hier de Tickopur R27

3. Ultrasoonbaden

Wat past bij jouw reiniging

Wanneer je veelvuldig mechanical seals gaat reinigen, kun je het beste kiezen voor de Sonorex RK1028CH – 45 liter of de Sonorex RK1050CH – 90 liter ultrasoon reiniger. Deze ultrasoon reinigers hebben een 2 millimeter dikke RVS316 tank, een goed ultrasoon vermogen en een afvoerkraan. De 2 millimeter dikke tank maakt deze ultrasoon reinigers extra geschikt voor intensief gebruik.

Als je verwacht af en toe een mechanical seals te gaan reinigen, dan zou de keuze gemaakt kunnen worden tussen de Sonorex RK1028H – 28 liter of een ultrasoon reiniger van het merk GeneralSonic of Emag.

4. Het resultaat

Altijd de beste prijs & kwaliteit!

De hierboven genoemde Sonorex ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor moeilijke en intensieve reiniging, zoals die van mechanical seals. Alle Sonorex ultrasoon reinigers, die geschikt zijn voor het reinigen van mechanical seals, hebben een dikkere tank dan goedkopere alternatieven binnen de markt. De dikte van de tank zorgt ervoor dat de ultrasoon reiniger een langere levensduur heeft, bij correct en kundig gebruik.

Mocht jouw mechanical seals toch niet naar wens schoon te krijgen zijn, dan laten we jou graag zien hoe jij jouw proces nog efficiënter kan maken.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan