Airco reinigen

Hoe werkt ultrasoon airco reinigen?

Besparing airconditioning reinigen

Waarschijnlijk komt de zomer er weer aan en ben je nu op zoek naar de beste manier voor het reinigen van jouw air conditioner. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je er niet aan moet denken om alle componenten met de hand te gaan schoonmaken. Het liefst sla je dan ook het schoonmaken van je airco over, maar wist je dat een vervuilde air conditioner je energieverbruik tot wel 30% kan doen toenemen? Maar gelukkig zijn de ultrasoon reinigers van Djaky.com een goede oplossing voor dit probleem, zeker in vergelijking met het laten schoonmaken van jouw airco. Kortom er zijn mogelijk heden genoeg binnen ons omvangrijke assortiment en jij kunt er ook nog eens flink mee besparen!

Waarover wil jij meer lezen? De uitdaging | De oplossing (vloeistoffen) | De reinigingstijd | Geschikte ultrasoon reinigers.

1. De uitdaging

Aandachtspunten air conditioner reinigen?

Het belangrijkste aandachtspunt bij het reinigen van airco’s is de ultrasoon vloeistof die je gaat gebruiken. Elke ultrasoon vloeistof binnen het Tickopur programma heeft namelijk zijn eigen kwaliteiten. En dus is het tijd om wat verder te gaan inzoomen op de mogelijkheden. Alléén reinigen en nadien desinfecteren of reinigen en tegelijkertijd chemisch desinfecteren (Stammopur 24) of juist iets heel anders. De meest voorkomende oplossing is het ultrasoon reinigen en nadien met een oppervlakte desinfectans de onderdelen behandelen, omdat je op deze manier het beste resultaat zult behalen. Daarnaast is dit ook de methode die door de professionals gebruikt worden wanneer zij bij jou de airconditioning komen reinigen. Hoe je het beste de verschillende ultrasoon vloeistoffen kunt gebruiken zullen we hieronder verder uitleggen.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

2. De oplossing

Welke vloeistof raden wij aan?

Ultrasoon vloeistoffen, verwarrend hè? Wij hopen je iets meer duidelijkheid te kunnen geven. Eerst willen we graag een misvatting uit de wereld helpen, namelijk iets wat wij op veel forums lezen en volgens ons niet helemaal correct is. Wij lezen vaak dat ultrasoon vloeistoffen duur zijn en maar één keer gebruikt kunnen worden, onzin! Want de meest gebruikte ultrasoon vloeistof (Tickopur R33) door professionals mag gebruikt worden in een dosering van 4%, je dient wel kraanwater te gebruiken in plaats van gedemineraliseerd water. Dit betekent dat een jerrycan met Tickopur R33 van 5 liter goed is voor maar liefst 125 liter oplossing.

Maar goed, dit ter zijde. Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen, dus laten we daar mee verder gaan. Want hoe zit het nou eigenlijk met het gebruik van de verschillende ultrasoon vloeistoffen? Wil je ultrasoon reinigen en tegelijkertijd chemisch desinfecteren, dan heb je een ultrasoonbad nodig zonder verwarming. Je kunt natuurlijk ook gewoon de verwarming van je ultrasoon uitzetten. Kies je voor de meest voorkomende methode, ultrasoon reinigen en nadien behandelen met een oppervlakte desinfectans, dan is Tickopur R33 de beste keuze. Dit maakt het mogelijk om de verwarming van de ultrasoon reiniger wel te gebruiken en de werking van de ultrasoon vloeistof te versnellen, je desinfecteert in dat geval namelijk achteraf.

Hieronder een overzicht van de verschillende verpakkingsmogelijkheden en de prijs per verpakking.

Tickopur R33 – 2 liter is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Tickopur R33 – 5 liter is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Tickopur R33 – 10 liter is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.

Bekijk alle geschikte vloeistoffen

3. Reinigingstijd

Tijdsduur airco reinigen

Nu hebben we de juiste keuze gemaakt tussen de verschillende vloeistoffen, maar er is meer nodig om tot een goed reinigingsresultaat te komen!

We zouden kunnen zeggen dat de reinigingstijd misschien wel net zo belangrijk is als de ultrasoon vloeistof die je gaat gebruiken. Dit komt omdat de reinigingstijd van grote invloed is op het uiteindelijke resultaat. Is je reinigingstijd te kort, dan zal het gewenste resultaat niet behaald worden.

Te lang reinigen kan verkleuring veroorzaken aan de verschillende onderdelen. Wij hanteren voor het reinigen van airco onderdelen altijd een reinigingstijd van minimaal 5 minuten en maximaal 15 minuten, afhankelijk van de graad van de vervuiling.

Ben je na 15 minuten nog niet helemaal tevreden over het resultaat? Dan kun je het reinigingsproces nogmaals herhalen. Wees in de geval wel extra alert.

Bekijk alle toepassingsmogelijkheden

4. Aanbevolen ultrasoon reinigers

Welke reinigers zijn geschikt?

Ben je nog op zoek naar een ultrasoonreiniger? Neem dan ook eens een kijkje binnen ons omvangrijke assortiment aan ultrasoonreinigers. De ultrasoonreinigers van Djaky.com voldoen allemaal aan de kwaliteitsstandaard die wij nastreven, waardoor je gegarandeerd het beste resultaat zult behalen. En mocht je denken dat de aanschaf van een ultrasoonreiniger duur is, dan moet je eens even kijken bij de kwaliteitscollectie van Cleanitex.

Hieronder staat de meest gekozen ultrasoon oplossingen weergegeven voor airco reinigen.

  1. Sonorex RK1050CH – 90 liter is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik.
  2. Sonorex RK1028H – 28 liter is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik.
  3. GeneralSonic GS27 – 27 liter is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  4. Cleanitex CXD27 – 27 liter is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  5. Generalsonic GS13 – 14 liter is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  6. Cleanitex CXD15 – 14 liter is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.

Wil je liever zelf op zoek naar het beste model voor het ultrasoon reinigen van jouw airco? Bekijk dan hier de gehele collectie van Sonorex Super, Cleanitex, Emag Emmi of de Generalsonic ultrasoon reiniger.

Bekijk alle geschikte tafelmodellen