Airbrush nozzle reinigen

Is airbrush nozzles reinigen makkelijk?

Waarom airbrush nozzle reinigen?

Ben je op zoek naar een oplossing om jouw airbrush nozzle te reinigen? Djaky.com heeft als #1 specialist, op het gebied van ultrasoon reinigen, alléén de beste merken en kwaliteiten. Onze ultrasoon reinigers voor het reinigen van airbrush nozzles zijn al verkrijgbaar vanaf € 89,99. Je kunt binnen ons uitgebreide programma kiezen tussen zowel analoge als digitale ultrasoon reinigers, maar reinigers met regelbaar vermogen behoren tot onze selectief samengesteld assortiment.

1. De uitdaging

Verschillende materialen, verschillende vloeistoffen

Doordat airbrush nozzles over het algemeen gemaakt zijn van bontmetaal (messing), kun je gebruik maken van de ultrasoon reinigingsvloeistof Tickopur RW77. Echter is de reiniging niet zo makkelijk als het nu lijkt, want de spuit zelf is doorgaans gemaakt van aluminium. Aluminium delen verkleuren bij gebruik van RW77, waardoor een tweede vloeistof wenselijk is. Ook is het belangrijk om een ultrasoon reiniger te gebruiken met een goed ultrasoon vermogen per liter, want het verwijderen van verfresten is geen makkelijk proces.

Weten wat de beste methode is of wat de mogelijkheden zijn? Lees dan hieronder verder.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

2. De oplossing

Wat is de beste oplossing voor mij?

Een nadeel van de Tickopur RW77, bij het airbrush nozzle reinigen, is dat de spuit zelf gemaakt is van aluminium. Zoals eerder aangeven is Tickopur RW77 niet geschikt voor gebruik met aluminium (aluminium wordt zwart). Dit ultrasoon middel, voor airbrush nozzle reinigen, is echter wel geschikt wanneer je alles los haalt en alleen de messing nozzles gaat reinigen.

Aluminium delen reinigen
Aluminium delen van de airbrush (nozzle) zijn goed met Tickopur R33 te reinigen. Dit ultrasoonmiddel wordt veel toegepast in het airbrush segment. De dosering, bij airbrush nozzle reinigen, is 3-5% en wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoon reiniger, dan is de verhouding als volgt 4% = 40 ml TICKOPUR R33 + 950 ml water.

TIP! Zet tijdens het ontgassen de verwarming van het ultrasoon reiniger vast aan. Dit zorgt er voor dat de ultrasoon reiniger tijdens het ontgassen al verwarmd, wat weer opwarmtijd uitspaart.

Bekijk alle geschikte vloeistoffen

3. Meer oplossingen

Kun je ook polyurethaan verwijderen ?

Het is vaak zeer lastig om polyurethaan te verwijderen met een reinigingsoplossing op waterbasis, zoals Tickopur. Voor het verwijderen van polyurethaan worden vaak koolwaterstoffen gebruikt. Er zit alleen een probleem bij het gebruik van een koolwaterstof, namelijk dat een koolwaterstof niet direct in de ultrasoontank gebruikt (brandgevaar) mag worden. Hiervoor heb je een speciaal voor koolwaterstof ontwikkelde ultrasoon nodig en deze zijn vaak veel duurder dan de gewone ultrasoon reinigingbaden.

Maar er bestaat wel een methode om met een koolwaterstof in de gewone ultrasoon reiniger te reinigen. Hiervoor kun je een indirect reinigingsproces toepassen, gatendeksel met glasbeker of een kunststof inhangbak. Een indirect proces, voor airbrush naald reinigen, kan oplossing bieden of gelijk na het spuiten (niet laten uitharden) de delen met Tickopur R33 te reinigen.

4. Aandachtspunten

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Een airbrush nozzle reinig je bij voorkeur zo snel mogelijk na gebruik, zodat de verf niet of zo min mogelijk kan uitharden. Wellicht nog belangrijker is het feit dat ultrasoon reiniging alleen plaats vindt op punten waar contact is met de vloeistof. Een dichte airbrush nozzle neemt lucht mee onder water, waardoor hier niet gereinigd zal worden. Dit gebied bevindt zich in veel gevallen direct onder de airbrush nozzle. Het is dus belangrijk om de nozzle goed door te prikken voordat je begint met het reinigingsproces.

Direct antwoord op je vragen?

Wil je meer informatie over airbrush nozzles reinigen? of waar je op moet letten bij aankoop van een ultrasoon reiniger?

Neem gerust vrijblijvend contact op met Djaky.com of bel naar 038 4550646.