Blogs

Waarom Djaky.com

Direct van de fabriek
Gegarandeerd een lage prijs, tot 25% goedkoper

Zeer snelle levering
Binnen 48 uur bij jou geleverd

Gratis omruilgarantie
Ruil je product zonder verzendkosten om

Kennis en specialisme
Meer dan 35 jaar ervaring en gratis advies

Vragen?

Onze specialisten helpen je graag vrijblijvend verder met het maken van de juiste keuze!

» Contact

Fijnmazige korf? Hiervoor ben je het nodig

Wanneer je regelmatig relatief kleine onderdelen reinigt in een ultrasoon dan kan het gebruik van een fijnmazige korf voor jou een goede oplossing zijn. Meer weten? Lees dan snel verder.

Wat zijn de voordelen van een fijnmazige korf?

Het gebruik van een fijnmazige korf tijdens het ultrasoon reinigen brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder zullen we een aantal voordelen beschrijven.

Een van de voordelen van het gebruik van een fijnmazige korf is dat je gemakkelijk kleine onderdelen kunt reinigen in je ultrasoon. Bij een standaard korf kunnen kleine onderdelen door de korf vallen, waardoor de te reinigen onderdelen op de tank komen te liggen en dit is schadelijk voor de ultrasoon reiniger. Door de 2 mm maaswijdte van de fijnmazige korf valt er minder snel iets op de bodem van de tank.

Naast dat het gebruik van een fijnmazige korf het reinigen van kleine onderdelen eenvoudiger maakt heeft het ook nog een ander voordeel. Wist je dat het gebruik van een fijnmazige korf beter is voor je ultrasoon? De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Hierboven hebben we uitgelegd dat er minder voorwerpen door de korf heen vallen, dit geldt ook voor de vuile (ijzeren) deeltjes die van het voorwerp worden verwijderd tijdens de reiniging. Wanneer deze vuile deeltjes op de bodem van de tank terechtkomen dan kunnen ze zorgen voor de vorming van put corrosie, dit kan negatieve gevolgen hebben voor de levensduur van de ultrasone reiniger.

Zoals hierboven beschreven zorgt een fijnmazige korf ervoor dat er meer in de korf blijft liggen, zowel de te reinigen voorwerpen als de vuile deeltjes. Na verloop van tijd wordt het water in de ultrasoon troebel, dit zorgt ervoor dat het minder goed te zien is wat op de bodem van de tankt ligt.

Fijnmazige korven van Cleanitex

Binnen het assortiment van Cleanitex zijn er verschillende fijnmazige korven opgenomen zodat er voor elke Cleanitex ultrasoon reiniger een passende fijnmazige korf bestaat. Daarnaast is er een fijnmazige korf die te gebruiken is voor het indirect reinigen.
Benieuwd naar de fijnmazige korven van Cleanitex? Bekijk ze hier

Nog vragen over het gebruik van een fijnmazige korf? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.