Blogs

Waarom Djaky.com

Direct van de fabriek
Gegarandeerd een lage prijs, tot 25% goedkoper

Zeer snelle levering
Binnen 48 uur bij jou geleverd

Gratis omruilgarantie
Ruil je product zonder verzendkosten om

Kennis en specialisme
Meer dan 35 jaar ervaring en gratis advies

Vragen?

Onze specialisten helpen je graag vrijblijvend verder met het maken van de juiste keuze!

» Contact

Ultrasoon vloeistof ontgassen? Zo pak je dat aan

Vaak wordt het belang van ontgassen onderschat, maar dit is wel degelijk een belangrijk onderdeel van het reinigingsproces met een ultrasoon reiniger. Is het voor jou niet helemaal duidelijk wat ontgassen nu eigenlijk is en hoe je dit kunt gaan doen? Lees dan snel verder.

Waarover wil jij meer lezen? Wat is ontgassen | Voordelen ontgassen | Hoe ontgassen

Wat is ontgassen?

Het ontgassen zorgt ervoor dat de ongewenste gassen die aanwezig zijn in het ultrasoon reinigingsbad worden verwijderd. Deze ongewenste gassen zijn aanwezig in verschillende vloeistoffen zoals water en die zorgen ervoor dat de reinigingswerking kan worden tegengewerkt. Om dit te voorkomen is het belangrijk te ontgassen. Zodra de ongewenste gassen zijn verdwenen is de reinigingskracht optimaal.

Hoe vaak er ontgast moet worden hangt af van het ultrasoon reinigingsbad, zo hoeft er niet opnieuw te worden ontgast wanneer het bad voor een tweede keer gebruikt wordt. Een handige vuistregel is: wanneer er een nieuw ultrasoonbad aangemaakt wordt is het aan te raden goed te ontgassen.

Hoe lang er ontgast moet worden hangt af van de grootte en het vermogen van je ultrasoon reiniger. Een ultrasoon reiniger met 2 liter is namelijk sneller ontgast dan een ultrasoon reiniger met 27 liter. Een handige vuistregel is dat bij een ultrasoonbad tot 10 liter een ontgas tijd van 10 minuten voldoende is. Bij een ultrasoonbad met meer dan 10 liter is het aan te raden om 30 minuten te ontgassen.

Voordelen ontgassen

Dan gaan we nu verder met wat de voordelen zijn van het ontgassen van ultrasoon vloeistof.
Een van de voordelen is dat het ontgassen ervoor zorgt dat een teveel aan zuurstof uit het bad kan worden gehaald, dit zorgt ervoor dat oxidatie minder kans krijgt om zich te vormen.
Een ander voordeel is dat het ontgassen ervoor zorgt dat het lawaai tijdens het ultrasoon reinigen minder is. Daarnaast zorgt ontgassen ervoor dat de ultrasoon vloeistof beter gemengd wordt met het kraanwater, wat zorgt voor een effectievere reiniging.

Hoe ontgassen?

Dan gaan we je nu uitleggen hoe je zelf het bad kunt ontgassen. Allereerst is het belangrijk dat je de ultrasoon vult met een combinatie van kraanwater en een ultrasoon reinigingsconcentraat tot aan de vulstreep. De volgende stap is afhankelijk van het soort ultrasoon reiniger waarvan je gebruik maakt. Het ontgassen met een ultrasoon reiniger met een digitaal bedieningspaneel, zoals de Cleanitex CXD3 gaat namelijk anders in zijn werk dan het ontgassen met een ultrasoon reiniger met draaiknoppen, zoals de GeneralSonic GS3.

Digitaal bedieningspaneel

Beschik jij over een ultrasoon reiniger met een digitaal bedieningspaneel? Een ultrasoon reiniger met een digitaal bedieningspaneel van Djaky.com beschikt bijna altijd over een ontgas functie. Het ontgassen van het reinigingsbad kun je doen door op de knop DEGAS te drukken, het ontgassen wordt vervolgens gestart. Bij een ontgas programma hoor je een duidelijk ander geluid dan bij normale inschakeling.
Ultrasoon reinigers met digitaal bedieningspaneel? Bekijk ze hier

Bedieningspaneel met draaiknoppen

Een ultrasoon reiniger met draaiknoppen heeft doorgaans geen ontgas functie, maar dit kun je wel nabootsen. Het nabootsen van deze functie geeft bijna dezelfde werking als de ontgas functie op een ultrasoon reiniger met een digitaal bedieningspaneel. Het ontgassen van een ultrasoon reiniger met draaiknoppen kun je doen door bij het aanmaken en het op temperatuur brengen van het reinigingsbad tevens de knop van de timer alvast om te draaien. Dit zorgt ervoor dat het ultrasoonbad ook gaat trillen. De opwarmtijd zal hierdoor worden verkort en het ontgaste bad is sneller klaar om te gebruiken.
Ultrasoon reinigers met draaiknoppen? Bekijk ze hier

Heb je nog vragen over het ontgassen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.