Blogs

Waarom Djaky.com

Direct van de fabriek
Gegarandeerd een lage prijs, tot 25% goedkoper

Zeer snelle levering
Binnen 48 uur bij jou geleverd

Gratis omruilgarantie
Ruil je product zonder verzendkosten om

Kennis en specialisme
Meer dan 35 jaar ervaring en gratis advies

Vragen?

Onze specialisten helpen je graag vrijblijvend verder met het maken van de juiste keuze!

» Contact

Witte aanslag op carburateur? Zo verwijder je deze weer

Heb jij een carburateur ultrasoon gereinigd en zit er nu een witte aanslag op? Geen paniek. Hieronder zullen we je uitleggen wat dit is en hoe je dit weer kan verwijderen. Wanneer we het hebben over witte aanslag op een carburateur dan kunnen we hierin een onderscheid maken in twee soorten. De eerste is de vorming van aluminium oxidatie. De tweede is dat er nog achtergebleven delen ultrasoon vloeistof aanwezig zijn.

Aluminium oxidatie

De witte aanslag die is ontstaan op de gereinigde carburateur wordt ook wel aluminium oxidatie genoemd. Om uit te leggen wat dit is gaan we dieper in op de theorie. Wanneer het aluminium in aanraking komt met zuurstof ontstaat er een extra laag, dit wordt ook wel de oxide laag genoemd. Deze laag zorgt ervoor dat het aluminium wordt beschermd tegen corrosie op de korte termijn. De oxide laag werkt het best binnen een PH-omgeving tussen de 4 en 9. Wanneer er vervolgens wordt gekeken naar de ultrasoon vloeistof Tickopur R33 dan valt op dat deze een PH-waarde heeft van 9,9. Doordat deze PH-waarde buiten de omgeving van 4-9 valt kan er corrosie optreden.
Nog even belangrijk om te vermelden: deze oxide laag werkt alleen wanneer het aluminium wordt bewaard in een droge omgeving zonder temperatuurschommelingen. Als we dan even teruggaan naar het ultrasoon reinigen van een carburateur dan is er geen sprake van een droge omgeving, maar ook niet van een omgeving zonder temperatuurschommelingen. De ultrasoon reiniger wordt namelijk verwarmd tot een x aantal graden en na het reinigen wordt de carburateur uit het verwarmde bad gehaald.

Hoe is deze witte aanslag op mijn carburateur gekomen?

Om erachter te komen wat de reden is van de witte aanslag is het belangrijk om een inschatting te maken wat deze aanslag is. Is de aanslag een vorm van aluminium oxidatie of is er sprake van achtergebleven ultrasoon reinigingsvloeistof? Hieronder zullen we per onderdeel aangeven wat de mogelijke oorzaak is.

Aluminium oxidatie

Als we kijken naar de aluminium oxidatie dan kan dit om verschillende reden op de gereinigde carburateur gekomen zijn, zowel de vochtige omgeving als de temperatuurschommelingen hebben een rol gespeeld. Het is daarom ook belangrijk om na het ultrasoon reinigen van een carburateur grondig te spoelen, met voorkeur met warm water. Vervolgens is het belangrijk om de gereinigde carburateur goed te drogen, bij voorkeur met perslucht. Wanneer beide punten grondig worden gehandhaafd krijgt de corrosie geen kans om toe te slaan. Bij het niet grondig aanpakken van een van deze onderdelen kan er aluminium corrosie ontstaan.

Achtergebleven ultrasoon vloeistof

Als er sprake is van achtergebleven ultrasoon vloeistof dan is er sprake geweest van een te hoge dosering van de ultrasoon vloeistof. Een te hoge dosering zorgt ervoor dat er deeltjes reinigingsvloeistof achter blijven op de carburateur. Om dit duidelijker uit te leggen wordt vaak de vergelijking gemaakt met een vaatwasser. Wanneer er te veel zeep wordt gebruikt in een vaatwasser dan blijft er een zeeprest zitten op de vaat, dit geldt ook voor het reinigen in een ultrasoon reiniger. Het gebruik van een te hoge dosering is eenvoudig te voorkomen, op het label van het ultrasoon vloeistof staat aangegeven wat de ideale dosering is in combinatie met het gebruik van kraanwater. Maak je gebruik van demiwater? Zorg er dan voor dat je de dosering halveert.

Hulp nodig? Lees dan hier onze blog over het ultrasoon reinigen van een carburateur.

Kan ik de witte aanslag weer verwijderen?

Ja dat kan. De witte aanslag die zich heeft gevormd op de gereinigde carburateur kan weer worden verwijderd. Hoe je dit kunt doen lees je hieronder.

Aluminium oxidatie

Om de aluminium oxidatie weer van de carburateur te verwijderen moet hij opnieuw ultrasoon gereinigd worden, dit keer met de ultrasoon vloeistof Tickopur TR3. Het ultrasoon vloeistof Tickopur TR3 heeft een PH-waarde van 3 met als toevoeging een corrosiebeschermer. Nu vraag je je misschien af een PH-waarde van 3 valt toch ook buiten de PH-omgeving van 4-9? Dat klopt, maar Tickopur TR3 heeft als toevoeging corrosiebeschermer, dit zorgt ervoor dat de oxidatie geen kans krijgt om zich te vormen. Daarnaast is het zo dat wanneer de oxidatie is ontstaan door een ultrasoon vloeistof die alkalisch van aard is (Tickopur R33), de reiniging opnieuw moet plaats vinden met een ultrasoon vloeistof aan de zure kant (Tickopur TR3).

Achtergebleven ultrasoon vloeistof

Wanneer de witte aanslag het gevolg is van een te hoge dosering ultrasoon vloeistof dan dient de carburateur nogmaals in de ultrasoon gereinigd te worden, dit keer met een lagere dosering.

Nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.