Blogs

Waarom Djaky.com

Direct van de fabriek
Gegarandeerd een lage prijs, tot 25% goedkoper

Zeer snelle levering
Binnen 48 uur bij jou geleverd

Gratis omruilgarantie
Ruil je product zonder verzendkosten om

Kennis en specialisme
Meer dan 35 jaar ervaring en gratis advies

Vragen?

Onze specialisten helpen je graag vrijblijvend verder met het maken van de juiste keuze!

» Contact

Fiets onderdelen reinigen, zo pak je het aan!

Het maakt niet uit of je regelmatig lange afstanden fietst of gewoon geniet van dagelijkse fietstochten, het goed onderhouden van je fiets is erg belangrijk. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van je fiets. Daarnaast bevordert het de prestaties van de fiets.  

Een reinigingstechniek die steeds populairder aan het worden is in de fietswereld, is het ultrasoon reinigen van je fietsonderdelen. In deze blog vertellen we je wat ultrasoon reinigen inhoud, welke fiets onderdelen je kan reinigen in een ultrasoon reiniger, welke vloeistof je kan gebruiken en welke ultrasoon reinigers geschikt zijn voor deze processen.  

Wat is ultrasoon reinigen? 

Ultrasoon reinigen is een manier om (erg) vervuilde voorwerpen, door middel van trilling grondig  te reinigen. Deze grondige reiniging wordt gedaan met behulp van geluidsgolven. Door de trilling van de ultrasoon reiniger ontstaan ze. Deze geluidsgolven imploderen in combinatie met chemie (ultrasoon vloeistof). Door de implodatie ontstaan kleine belletjes. Door de belletjes is het mogelijk om de meest moeilijk bereikbare plekken van een voorwerp grondig te reinigen.

De voordelen van ultrasoon reinigen fietsonderdelen  

Grondige reiniging

Een van de grootste voordelen van het ultrasoon reinigen van fiets onderdelen is de grondigheid ervan. Door middel van een ultrasoon reiniger kan elk hoekje of gaatje bereikt worden, zelfs de meest onmogelijke plekken. Dit zorgt ervoor dat vet en vuil effectief verwijderd word. Goed onderhoud resulteert in betere prestaties en levensduur van de fiets onderdelen.  

Makkelijk in gebruik    

De ultrasoon reinigers van Djaky.com zijn erg makkelijk in gebruik. Elke machine is voorzien van een handleiding en een toepassingsoverzicht. In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe je de ultrasoon reiniger in de praktijk het beste gebruikt.  

Op het toepassingsoverzicht staat beschreven welke vloeistof nodig is voor welk proces. Daarnaast staat per reinigingsproces de juiste dosering op het blad.  

Tijdbesparend  

Ultrasoon reinigen is in vergelijking met andere handmatige reinigingsmethoden erg efficiënt en tijdbesparend. De ultrasoon reiniger neemt het werk over dat je anders zelf had moeten uitvoeren.  

Zoals eerder gezegd komt de ultrasoon reiniger op plekken, waar je handmatig niet bijkomt. Je verwijderd zo dus efficiënt de meeste vet/vuil resten.  

Het ultrasoon reinigen van fietsonderdelen is perfect voor fietsers met drukke schema’s die hun tijd efficiënt willen benutten.  

Milieuvriendelijk  

In vergelijking met andere reinigingsmethoden, waarbij agressieve chemicaliën worden gebruikt, is ultrasoon reinigen milieuvriendelijker.  

De meest gebruikte vloeistof bij deze processen is Tickopur R33. Tickopur R33 is een ultrasoon vloeistof met een hoog vet oplossend vermogen. Daarnaast is Tickopur R33 biologisch afbreekbaar.  

Welke fietsonderdelen kun je ultrasoon reinigen?  

Kettingen en tandwielen 

De fietsketting en de tandwielen zijn de belangrijkste onderdelen van een goed functionerende fiets. Over het reinigen van fietskettingen hebben we al een blog geschreven. Lees deze gerust ook eens door!  

Fietsen met vervuilde tandwielen wordt door veel mensen als irritant ervaren. Je zult merken dat je beweging niet goed word overgebracht naar het achterwiel, waardoor je snelheid zal afnemen.  

Door het ultrasoon reinigen van fietstandwielen haal je dus het optimale uit je fiets! 

Remblokken  

De weg opgaan met vervuilde remmen kan erg gevaarlijk zijn. Doordat de remmen vervuild zijn, duurt het langer voordat je tot stilstand komt.  

Vuil en remstof kunnen zich ophopen op de remblokken en remschijven. Hierdoor verminderen je remprestaties. Ultrasoon reinigen biedt een efficiënte manier om remblokken te reinigen zonder ze te beschadigen.  

Schone remmen zijn dus cruciaal voor een veilige rit! 

Derailleurs  

De derailleur zorgt voor het soepel schakelen tussen verschillende versnellingen. Doordat de derailleur redelijk dichtbij de grond zit, is het een onderdeel wat heel snel vuil wordt.  

Door de derailleur in de ultrasoon te stoppen, worden alle kleine en moeilijk te bereiken plekken grondig gereinigd.  

Een schone derailleur zorgt voor een nauwkeurige en vlotte schakelbeweging.  

Kogellager  

Een kogellager is een fietsonderdeel wat cruciaal is. Een kogellager zorgt ervoor dat wrijving wordt verminderd wanneer twee onderdelen ten opzichte van elkaar draaien. Denk hier bijvoorbeeld aan je wielen, pedalen en de trapas, overal zitten kogellagers in.  

Vuil en water kunnen de kogellagers beschadigen en de werking verminderen. Door de kogellagers ultrasoon te reinigen word al dit vuil verwijderd, waardoor de kogellagers weer optimaal kunnen functioneren.  

Welke ultrasoon vloeistof moet ik gebruiken?  

Het is erg belangrijk om tijdens het reinigen van fietsonderdelen de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken. Tickopur R33 is voor de bovengenoemde fietsonderdelen de vloeistof waarmee je het meeste kans hebt op een goed resultaat.  

Tickopur R33 is een universeel ultrasoon vloeistof, met een hoog vet oplossend vermogen. Daarnaast verwijderd het de meeste vervuilingen.  

De aanbevolen dosering Tickopur R33 voor het reinigen van fietsonderdelen bedraagt 3-5% (Bij gebruik kraanwater), dus 30 ml Tickopur R33 per liter water.  

 Bekijk hieronder de aanbevolen verpakkingen: 

Tickopur R33 – 2 liter (35,15 ex. BTW) is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Tickopur R33 – 5 liter (70,30 ex. BTW) is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater. 

Welke ultrasoon reiniger kan ik gebruiken?  

Djaky.com heeft een ruim assortiment aan ultrasoon reinigers. We snappen dat het lastig is om een keuze te maken tussen alle ultrasoon reinigers. Daarom maken we het je wat makkelijker. In dit kopje lichten we (naar onze mening) de beste ultrasoon reinigers voor fiets onderdelen reiniging uit.  

Het is belangrijk dat je een ultrasoon reiniger koopt MET een verwarming. De onderstaande ultrasoon reinigers hebben een verwarming.  

Let op! Gebruik altijd een ultrasoon reiniger waarin je fietsonderdelen passen! Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact op.  

GeneralSonic GS4  

GeneralSonic is een gerespecteerde speler in de ultrasoon wereld. Het merk is afkomstig uit Duitsland. GeneralSonic bouwt de ultrasoon reinigers volgens 100% Duitse stiptheid. Daarnaast kun je altijd een scherpe prijs verwachten.  

De GeneralSonic GS4 heeft een tankinhoud van 4 liter, met een werkvolume van 2,8 liter. Daarnaast is de temperatuur en tijdsinstelling gemakkelijk handmatig in te stellen.   

De GeneralSonic doet qua product specificaties niet onder van andere A-merken.  Koop een (semi) professionele ultrasoon, die je fietsonderdelen binnen een mum van tijd grondig reinigt!  

→ Bekijk de – GeneralSonic GS4 – 4 liter hier!  

Cleanitex CXD4  

Het merk Cleanitex is perfect voor hobbymatige gebruikers. Je hebt voor minder geld bijna dezelfde mogelijkheden en kwaliteit reinigingen die je gewend bent van gerenoveerde A-merken (Sonorex). Cleanitex is een merk waarbij wij hebben meegeholpen met de ontwikkeling. Deze productlijn is in 2020 op de markt gekomen en kent een laag uitvalspercentage. De machines bieden een nette kwaliteit voor hun prijs. 

De Cleanitex CXD4 heeft een tankinhoud van maximaal 4 liter, met een werkvolume van 3 liter. Daarnaast kan de temperatuur en tijdsinstelling gemakkelijk handmatig worden ingesteld.  De ultrasoon reiniger is daarnaast ook uitgerust met een Sweep-systeem, droogkook beveiliging en een vaste kabelverbinding.  

Ben je dus voor hobbymatig gebruik opzoek naar een ultrasoon reiniger om fietsonderdelen te reinigen? Dan is de Cleanitex CXD4 het perfecte apparaat voor jouw!  

→ Bekijk de Cleanitex CXD4 hier! 

Mocht je tijdens het lezen van deze blog vragen hebben gekregen? Of is je vraag na deze blog niet beantwoord? Neem dan gerust contact op of bel naar: 038 4550646