Olie- en luchtkoelers reinigen

Alles wat je vooraf moet weten!

Olie- en luchtkoelers

Je wilt een scheepvaart ultrasoon kopen, maar wat doe en kan je er mee? Djaky.com heeft al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van ultrasoon techniek en legt het je graag uit. Voor het ultrasoon reinigen van warmtewisselaars, afhankelijk van het soort condensor of koeler, moeten de volgende stappen doorlopen worden:

  • Inspecteren van de objecten op eventuele schade
  • Afspuiten met een hogedrukspuit
  • Reinigen met behulp van ultrasoon
  • Spoelen met ultrasoon reiniger
  • Eventueel weer afspuiten met een hogedrukspuit

Waarover wil jij meer lezen? Geschikte ultrasoon reinigers | Ultrasoon reinigen | Ultrasoon voorbeelden | Luchtkoeler reinigen.

Ultrasoon reinigers

Altijd de beste kwaliteit & prijs!

Luchtkoelers, cilinderkoppen en turbo-onderdelen reinigen gaat snel en grondig met behulp van de Sonorex Technik W65 of Sonorex Technik W300. De SONOREX TECHNIK ultrasoon reinigers zijn een absoluut A-merk binnen de ultrasoon branche. De ultrasone golven komen overal waar ultrasoon vloeistof kan komen en reinigt daardoor jouw luchtkoelers, cilinderkoppen en turbo-onderdelen op plaatsen waar jezelf met de hand moeilijk bij komt.

Bekijk alle geschikte ultrasoon reinigers

Ultrasoon reinigen

De meest effectieve en efficiënte manier

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest effectieve en efficiënte manier om bijvoorbeeld olie- en luchtkoelers te reinigen. Je begint altijd met het aanmaken van jouw ultrasoonbad door deze te vullen met kraanwater en te voorzien van het benodigde ultrasoonvloeistof (in veel gevallen is temperatuur wenselijk), waarna de warmtewisselaars in het bad geplaatst kunnen worden.

In het ultrasoonbad ontstaan kleine luchtbelletjes welke vervolgens tegen elkaar aanbotsen, waarna deze imploderen. Hierdoor ontstaat een stroming die vervolgens weer langs jouw olie- en luchtkoeler zal gaan en op deze manier zeer veilig en grondig zal reinigen zonder deze te beschadigen. Ultrasoon reinigen is de beste manier om jouw olie- en luchtkoeler weer volledig schoon te krijgen.

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

Ultrasoon voorbeelden

Onderdelen en condensors ultrasoon reinigen

Naast het ultrasoon reinigen van warmtewisselaars, zoals oliekoelers en luchtkoelers, zijn er nog veel meer mogelijkheden met onze ultrasoonbaden of ultrasone dompelelementen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Andere warmtewisselaars, filters, condensors, motoronderdelen, tubes en veel meer!

Na het ultrasoon reinigen

Zoals in de eerst alinea al aangegeven, is het belangrijk om uw object na het ultrasoneren te spoelen. In veel gevallen is het wenselijk om ultrasoon ondersteund te spoelen, dus in een ultrasoon spoeltank. Na het reinigingsproces is uw koeler ontdaan van vuil of is deze losgekomen, waardoor deze in de spoelfase makkelijk verwijderd kan worden.

Vraag een proefreiniging aan

Luchtkoeler reinigen

Welk middel is geschikt?

Er bestaan voor het ultrasoon reinigen van koelers verschillende reinigingsmiddelen. Om het juiste ultrasoon middel voor jouw reiniging te kunnen bepalen, is het belangrijk om vooraf na te gaan van wat voor soort materiaal soort het object is gemaakt en wat de vervuiling is. Het reinigen gebeurt in één of meerdere stappen met hoofdzakelijk (licht)alkalische of (zwak)zure preparaten, al dan niet met een aansluitende spoelfase.

Niet alleen het materiaal van de koeler, maar ook de vervuiling bepaalt welk reinigingspreparaat het meest geschikt is. Het regelmatig ultrasoon reinigen van deze onderdelen kan storingen voorkomen en levert tevens een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie op.

Vraag een proefreiniging aan
Bekijk alle toepassingsmogelijkheden

De beste scheepvaart ultrasoon

Wat heb je nodig?

Al onze ultrasoon reinigers hebben een krachtige ultrasoon frequentie, een groot ultrasoon vermogen en een continustand (m.u.v. GeneralSonic). Dit maakt onze ultrasoon reinigers uitermate geschikt voor lastige en intensieve reinigingsvraagstukken. De Sonorex units hebben minder openingen in de behuizing, waardoor deze ultrasoonbaden minder gevoelig zijn voor vocht dan de andere merken. Sonorex units zijn van Duitse kwaliteit en voldoen uiteraard aan de richtlijnen voor CE en RoHS.

Wil je liever zelf op zoek naar het beste model voor het reinigen van jouw carburateurs? Bekijk dan hier de gehele collectie van Cleanitex, Generalsonic, Emag Emmi of de Sonorex Super ultrasoon reiniger.