Raambekleding en armaturen

Is raambekleding reinigen eenvoudig?

Raambekleding en armaturen reinigen

Schijnt de zon fel op jouw raambekleding dan zie je alle vette vingers, stof en andere vervuiling goed zitten. Nu begint de ergernis ook, want het schoonmaken van raambekleding en/of armaturen is een vervelende klus. Maar hoe doet de professional dit? Als je jouw raambekleding laat reinigen, dan maken deze vaak gebruik van een professionele oplossing.

En laten wij nou net deze professionele oplossing binnen ons assortiment hebben. We hebben verschillende merken in verschillende prijsklassen, zodat er altijd een oplossing voor jou te vinden is.

1. De uitdaging

Wat kunnen we verwijderen?

Lamellen, jaloezieën, armaturen en (ventilatie)roosters, zomaar een greep uit de voorwerpen die gemakkelijk ultrasoon gereinigd kunnen worden. Het ultrasoon reinigen zelf is niet moeilijk, maar wat is dan wel lastig aan deze reiniging? Het betreft verschillende voorwerpen, dus verschillende materialen. De combinatie van materiaal en vervuiling bepaalt welke ultrasoonvloeistof geschikt is voor een reiniging. Het moeilijkste is om te achterhalen wat het materiaal van de verschillende voorwerpen is en welke vervuiling aanwezig is. Het meeste vuil wordt aangetrokken door statische elektriciteit. Voorbeelden zijn: stof, vet, rookaanslag, bacteriën en schimmels.

Het is belangrijk om raambekleding tijdig te reinigen, zodat de verschillende vervuiling geen tijd krijgen om in te branden. Het inbranden gebeurd door (in)direct zonlicht. Eenmaal ingebrand zal de verkleuring niet meer verdwijnen, ook niet met ultrasoon. Het tijdig/regelmatig reinigen van raambekleding of armenturen is dus belangrijk voor het behoud van de kwaliteit.

2. De oplossing

Wat is en doet een ultrasoon?

Ultrasoon is vandaag de dag de meest effectieve manier van reinigen die beschikbaar is. Er worden hoogfrequente geluidsgolven door een ultrasoonbad gestuurd, waardoor door kleine luchtbelletjes ontstaand die imploderen (in elkaar klappen). Dit proces noemen we ook wel “cavitatie”. De ultrasoon techniek zorgt ervoor dat er tot diep in de poriën gereinigd kan worden, zonder krasvorming.

Maar het grootste voordeel is natuurlijk de tijdsbesparing. Binnen een paar seconden tot enkele minuten is jouw raambekleding weer als nieuw. Het ultrasoon reinigen van raambekleding overtreft het gebruiksgemak en eindresultaat ten opzichte van alle andere reinigingsmethodes.

3. Aandachtspunten

Wat het je nodig?

Wanneer je aluminium lamellen ultrasoon wilt gaan reinigen is het belangrijk om de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken, dit voorkomt verkleuring. Er zijn binnen ons omvangrijke programma maar twee vloeistoffen geschikt voor het reinigen van aluminium voorwerpen, namelijk Tickopur R33 & Tickopur TR3. Bij het reinigen van lamellen kiezen wij doorgaans voor de Tickopur R33, omdat deze een hoger vet oplossend vermogen heeft.

Naast de vloeistof is de keuze voor een ultrasoon reiniger niet zo eenvoudig als je misschien zal denken. We zien dat er steeds meer ultrasoon reinigers op de markt komen vanuit de Chinese markt, wat op zich geen probleem hoeft te zijn (zoals bij Cleanitex). Maar veel merken die nu al verkrijgbaar zijn hebben een laag ultrasoon vermogen, waardoor er geen of nauwelijks resultaat behaald zal worden.

Wees gewaarschuwd en kies altijd een ultrasoon reiniger met voldoende ultrasoon vermogen per liter, zoals de ultrasoon baden van Djaky.com.

Bekijk alle geschikte vloeistoffen

4. Het resultaat

Lamellen ultrasoon reinigen

De juiste vloeistof (ultrasoon geschikt) en ultrasoonbad zorgen er samen voor dat je het beste resultaat kunt behalen. Wil je een huis-, tuin-, en keukenmiddeltje gebruiken? Dan kan deze verkleuring aan de lamellen veroorzaken (zoals bij Dasty) of de ultrasoon tank sneller doen slijten. Een ultrasoon vloeistof hoeft ook niet per definitie duur te zijn! De meeste ultrasoon vloeistoffen binnen ons programma zijn namelijk concentraten, waardoor het overgrote deel uit kraanwater bestaat.

Wil je het beste uit jouw reiniging halen? Neem dan, op de manier die het beste bij jou past, vrijblijvend contact met ons op.

Ook het beste uit jouw reiniging halen?

Laat één van onze specialisten contact met jou opnemen op een dag en tijd dat het jou uitkomt.