Kappersscharen reinigen

De oplossing voor iedere kapsalon!

Waarom een professioneel reiniger?

Hygiëne speelt een belangrijke rol in vele beroepsgroepen, zoals de beroepen voor uiterlijke verzorging. Als we niet voorzichtig zijn krijgen bacteriën, schimmels, virussen of andere besmettelijk organisch leven een grotere invloed, met alle gevolgen van dien. Het reinigen en nadien desinfecteren of reinigen en chemisch desinfecteren van jouw kappersscharen, is hiervoor een uitstekende oplossing.

Het reinigen van een kappersschaar in een ultrasoonbad is snel, effectief en kost weinig energie van jou of je medewerkers, daarnaast krijgt elke klant de verzorging die het verdient. Dus zonder risico op verspreiding van ziektes. In eerste instantie zou je het niet denken, maar een kapsalon (beauty branche) heeft meer overeenkomsten met de gezondheidszorg dan vooraf gedacht zou worden.

1. De uitdaging

Aandachtspunten kappersschaar schoonmaken

Het schoonmaken van kappersscharen is niet het gemakkelijkste proces binnen de verschillende toepassingen die mogelijk zijn met een ultrasoon reiniger. Dit komt mede door de verschillende soorten scharen die gebruikt worden door kappers. Daarnaast wil je dat elke gereinigde schaar niet stroef wordt of minder goed gaat knippen. Wij helpen je graag met het zo goed mogelijk uitvoeren van dit proces door onderscheid te maken tussen het ultrasoon reinigen van kappersscharen en nadien desinfecteren, of het reinigen en chemisch desinfecteren van kappers in één behandeling.

Wij krijgen steeds meer vragen vanuit de kappersbranche om samen op zoek te gaan naar een passende oplossing, welke inmiddels is gevonden en we graag met jou willen delen. Want waarom zouden we het wiel twee keer uitvinden?

Vraag een gratis persoonlijk advies aan

2. De oplossing

Welke middelen raden we aan?

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest efficiënte manier voor het reinigen van kappersscharen. Voor reinigen zijn twee ultrasoon vloeistoffen geschikt, namelijk de Tickopur R33 en de Stammopur DR8. Welke ultrasoon vloeistof past nog meer bij jou? Dat is afhankelijk van je reinigingswensen en eisen.

Wanneer je alleen wilt reinigen en nadien wilt desinfecteren in bijvoorbeeld speciale medicinale alcohol, dan kun je gebruik maken van de ultrasoonvloeistof Tickopur R33 (dosering: 5 procent / verwarming: 50/55 graden Celsius).

De meest uitgebreide vloeistof voor het reinigen van kappersscharen is de Stammopur DR8 (dosering: volgens voorschrift / geen temperatuur), maar waarom? Het ultrasoon desinfectiemiddel Stammopur DR8 reinigt je kappersscharen niet alleen, maar deze desinfecteert ook chemisch.

 • Alleen ultrasoon reinigen
  Tickopur R33 – 2 liter (35,15 ex. BTW) is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
  Tickopur R33 – 5 liter (70,30 ex. BTW) is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
 • Ultrasoon reinigen en chemisch desinfecteren
  Stammopur DR8 – 2 liter (84,15 ex. BTW) is goed voor maar liefst 100 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.
  Stammopur DR8 – 5 liter (193,88 ex. BTW) is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 2% en het gebruik van kraanwater.

3. Reinigingstijd

Tijdsduur kappersschaar reinigen

Het reinigen van kappersscharen neemt niet veel tijd in beslag, maar hoeveel is op voorhand moeilijk te zeggen. Waarom wij hier niet veel over kunnen zeggen heeft mede te maken met de hardnekkigheid van de vervuiling en de ultrasoon vloeistof die je gebruikt. Wanneer we uitgaan van Tickopur R33, dan zal de reinigingstijd ongeveer 5 tot 15 minuten bedragen. Bij Stammopur DR8 is de reinigingstijd mede afhankelijk van de dosering die je gebruikt, zie de voorschriften op het product.

4. Ultrasoon reinigers

Veel voorkomende modellen

Voor het reinigen van kappersscharen zijn verschillende modellen en merken geschikt, maar vaak blijkt dat het moeilijk is om de juiste ultrasoon reiniger te kiezen. Om het kiezen van een professionele ultrasoon reiniger wat gemakkelijker te maken hebben wij alvast de 5 meest gekozen modellen voor je opgezocht en hieronder weergegeven.

 1. Cleanitex CXH3 – 3 liter (64,05 ex. BTW) is een instapmodel analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 2. Cleanitex CXD3 – 3 liter (80,55 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 3. Generalsonic GS2 – 2 liter (162,12 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 4. GeneralSonic GS3 – 3 liter (200,76 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 5. Sonorex RK100H – 3 liter (702,93 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik.
 6. Sonorex RK102H – 3 liter (1002,08 ex. BTW) is een analoge ultrasoon met het hoogste ultrasoon vermogen per liter voor professioneel en intensief gebruik.

Wil je liever zelf op zoek naar het beste model voor het ultrasoon reinigen van jouw kappersscharen? Bekijk dan hier de gehele collectie van Sonorex, Generalsonic, Emag Emmi of Cleanitex.

Bekijk alle geschikte tafelmodellen