Blogs

Waarom Djaky.com

Direct van de fabriek
Gegarandeerd een lage prijs, tot 25% goedkoper

Zeer snelle levering
Binnen 48 uur bij jou geleverd

Gratis omruilgarantie
Ruil je product zonder verzendkosten om

Kennis en specialisme
Meer dan 35 jaar ervaring en gratis advies

Vragen?

Onze specialisten helpen je graag vrijblijvend verder met het maken van de juiste keuze!

» Contact

Tips voor het kiezen van de juiste ultrasoon reiniger

Het kopen van de juiste ultrasoon reiniger kan een uitdaging zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel ultrasoon reinigers op de markt, dat wij de twijfel voor een aankoop erg goed snappen.

Om erachter te komen welke ultrasoon reiniger het beste aansluit op je reinigingsvraagstuk, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

 • Begrijp je reinigingsbehoefte
 • Veiligheid
 • Capaciteit
 • Bediening en gebruiksgemak

Daarnaast leggen we je het verschil tussen een analoge en digitale ultrasoon reiniger uit. De verschillen tussen de twee types ultrasoon reinigers zijn essentieel om te weten.

Begrijp je reinigingsbehoefte

Voordat je een ultrasoon reiniger koopt, is het belangrijk om te weten wat je reinigingsbehoefte is. Hier kan je achter komen, door op de volgende vragen antwoord te hebben:

 • Welke voorwerpen wil je reinigen?
 • Wat zijn de afmetingen van deze voorwerpen?
 • Van welk materiaal zijn de voorwerpen gemaakt?
 • Welke vervuiling moet gereinigd worden?

Doormiddel van ultrasoon reiniging kunnen voorwerpen grondig gereinigd worden, zelfs op de meest moeilijk bereikbare plekken. Ultrasoon reinigers zijn er in allerlei maten. Zorg ervoor dat de voorwerpen in de (korf van de) ultrasoon reiniger passen. Wij vermelden bij elke ultrasoonreiniger de tank afmeting en korf afmeting.

Het is belangrijk om te weten, van welk materiaal de voorwerpen zijn gemaakt. Dit is belangrijk omdat bepaalde ultrasoon vloeistoffen, bepaalde materialen kunnen aantasten. In het ergste geval kan dit leiden tot onherstelbare schade aan de voorwerpen of aan de ultrasoon tank.

➤ Twijfel je? Bekijk hier het toepassingsoverzicht of neem contact met ons op.

Afhankelijk van de vervuiling zijn verschillende professionele ultrasoon vloeistoffen beschikbaar. Het is daarom belangrijk om te weten welke vervuiling van de voorwerpen gereinigd moet worden.

Veiligheid

Nu je weet wat je reinigingsbehoefte is, is veilig te werk gaan met de ultrasoon misschien wel belangrijker. Hieronder vind je een aantal visuele en praktische tips om veilig met een ultrasoon te werken.

CE-markering

Om producten te mogen verkopen op de Europese markt, moeten deze een CE-markering hebben. Een CE-markering geeft aan dat het product volgens de fabrikant voldoet aan alle EU-eisen voor wat betreft:

 • Veiligheid
 • Gezondheid
 • Milieubescherming

Een CE-markering is te herkennen aan het onderstaande symbool.

Veiligheidsfuncties ultrasoon reinigers

Een fout maken is menselijk. Om te voorkomen dat deze menselijke fouten fataal worden, zijn de meeste ultrasoon reinigers uitgerust met veiligheidsfuncties.

Veel ultrasoons zijn uitgerust met een automatische uitschakeling functie. De functie schakelt het apparaat na een bepaalde tijd automatisch uit. Deze functie voorkomt ernstige schade aan de ultrasoon reiniger, maar ook aan de voorwerpen.

Ultrasoon reinigers zijn uitgerust met een bedieningspaneel (digitaal of analoog). Via het bedieningspaneel stel je de tijd en temperatuur in. De temperatuurinstelling kan ervoor zorgen dat er geen oververhitting plaatsvindt.

Oog- en gehoor bescherming

Bij het gebruik van ultrasoon vloeistoffen is het verstandig om een beschermingsbril en werkhandschoenen te dragen. Voordat je aan de slag gaat met de vloeistof, is het verstandig om eerst de veiligheidsbladen op te vragen. Hierin staat precies beschreven wat de risico’s zijn, en wat te doen bij ongewenste situaties. Veiligheidsbladen kunnen via ons contactformulier worden opgevraagd.

Het geluid wat de ultrasoon reiniger produceert tijdens de reiniging, kan door sommige mensen als irritant worden ervaren. Mocht je dit geluid vervelend vinden, gebruik dan gehoorbescherming.

➤ Mocht je meer willen weten over wat te doen bij lawaai tijdens het ultrasoon reinigen? Lees hier onze blog.

Capaciteit

Ultrasoon reinigers zijn er in verschillende maten. Een belangrijke overweging bij het kiezen van een ultrasoon reiniger is de capaciteit en de afmetingen van de ultrasoon tank. Zorg ervoor dat de reiniger groot genoeg is, om de spullen in onder te dompelen.

Bij Djaky.com kan je zelf kiezen welke accessoires je bij de ultrasoon reiniger aanschaft. De te reinigen spullen mogen nooit de bodem van de ultrasoon tank raken. Deze ruimte is nodig om de trilling door de vloeistof te kunnen verplaatsten. Daarom is het gebruik van een ultrasoon mand essentieel. Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is om de voorwerpen in te reinigen.

Mocht je in een grote ultrasoon reiniger, kleine voorwerpen willen reinigen? Dan kan er het best indirect gereinigd worden. Op deze manier bespaar je veel ultrasoon vloeistof.

➤ Wil je meer weten over indirecte reiniging? Klik hier om de blog te bekijken.

Bediening en gebruiksgemak

In ons assortiment kennen we twee type ultrasoon reinigers:

 • Digitale ultrasoon reinigers
 • Analoge ultrasoon reinigers

Digitale ultrasoon reinigers

Digitale ultrasoon reinigers zijn uitgerust met een digitaal bedieningspaneel. Dit maakt meer geavanceerde instellingen en functies mogelijk. Bijkomend voordeel is dat ze beter schoon kunnen worden gehouden (geen knoppen met bacteriën). De digitale ultrasoon reinigers bieden de mogelijk om de tijd en temperatuur nauwkeurig in te stellen. Dankzij het digitale bedieningspaneel kunnen gebruikers exact zien welke instellingen geselecteerd zijn.

Een groot voordeel van digitale ultrasoon reinigers is hun veelzijdigheid. Ze kunnen aangepast worden aan specifieke reinigingsbehoeften. Dit maakt digitale ultrasoon reinigers ideaal voor professionele omgevingen.

➤ Bekijk hier onze digitale ultrasoon reinigers

Analoge ultrasoon reinigers

Analoge ultrasoon reinigers worden bediend doormiddel van een draaiknoppensysteem. De apparaten zijn minder moeilijk te bedienen, wat hen gebruiksvriendelijk maakt. Dit maakt deze soort ultrasoon reinigers ook perfect voor hobbymatige reinigingen. Met het draaiknoppensysteem kan de tijd en temperatuur ingesteld worden. Vanwege het draaiknoppensysteem zijn deze instellingen iets minder nauwkeurig, dan bij digitale ultrasoon reinigers.

Door het ontbreken van elektrische componenten zijn deze apparaten minder gevoelig voor storingen, hierdoor hebben ze (bij goed gebruik) een langere levensduur. Een ander voordeel is dat ze goed met schakelklokken kunnen worden gebruikt.

Bovendien zijn analoge ultrasoon reinigers meestal goedkoper dan digitale ultrasoon reinigers, wat hen aantrekkelijk maakt voor kleine bedrijven en hobbyisten.

➤ Bekijk hier onze analoge ultrasoon reinigers

Professionele ultrasoon reinigers

Digitale ultrasoon reinigers zijn meestal duurder in aanschaf, maar hier krijg je ook kwaliteit voor terug. Door het digitale bedieningspaneel kunnen de instellingen nauwkeurig ingesteld worden. Daarom worden deze ultrasoon reinigers vooral in professionele omgevingen gebruikt.

Analoge ultrasoon reinigers zijn wat goedkoper in vergelijking met de digitale variant. De instellingen kunnen door middel van het draaiknoppensysteem iets minder nauwkeurig ingesteld worden, maar ze zijn daarentegen beter op schakelklokken aan te sluiten. Daarom worden deze ultrasoon reinigers vooral gebruikt door kleine bedrijven en hobbyisten gebruikt.