Fietsketting reinigen

De oplossing voor iedere fietsenmaker!

Waarom een fietsketting reiniger?

Het schoonmaken van jouw fietsketting na een mooie rit op je mountainbike of racefiets kan ook leuk zijn! Je bent net lekker wezen fietsen en ziet dat je ketting vol rotzooi zit, blaadjes, zand en misschien zelfs takjes. Je kan de ketting reiniger met een kettingreiniger of met de hand, maar je kan je ketting natuurlijk ook tot diep in de poriën reinigen zonder geklieder. Vooral de snelheid waarmee een ultrasoon ketting reiniger je ketting schoonmaakt is een een groot voordeel, daarnaast verminder je ook nog eens de kans op krasvorming of het beschadigen van je ketting. Stuk voor stuk voordelen om je fietsketting ultrasoon te reinigen, waar wij je graag meer over vertellen.

1. De uitdaging

Aandachtspunten bij fietsketting reinigen

Het ultrasoon reinigen van jouw fietsketting klinkt gemakkelijk hè? Vooral de tijdsbesparing, krasvrij en de grondigheid waarmee gereinigd wordt maken ultrasoon reiniger erg interessant. Het ultrasoon reinigen van een fietsketting klinkt niet alleen gemakkelijk, maar is het ook wel degelijk. Het is een gemakkelijk reinigingsproces en eigenlijk door iedereen thuis uit te voeren! Ook bij het reinigen van je fietsketting zijn er aandachtspunten, maar deze zijn niet onoverkomelijk, en is het vooral belangrijk om na te gaan wat het materiaal van je fietsketting of van de tandwielen zijn.

2. De oplossing

Welke ultrasoon vloeistof raden wij aan?

Het is belangrijk dat je een ultrasoon vloeistof kiest die geen conflict geen met het materiaal waarvan je fietsketting of de tandwielen set is gemaakt. Een goede ultrasoon reiniger, de juiste ultrasoon vloeistof en een perfect resultaat. Wij vinden het enorm belangrijk dat jij als gebruiker over de juiste benodigdheden kan beschikken en vooraf precies weet hier je een ultrasoon fietskettingreiniger en bijbehorende vloeistof het beste kunt gebruiken, maar wij snappen heel goed dat jij door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn namelijk wel meer dan 1000 verschillende manieren waarop je een fietsketting kan reinigen: met teflon, tandenborstel, wasbenzine of gewoon zeepsop.

Allereerst willen wij even ontkrachten het het gebruik van dasty in de ultrasoon fietskettingreiniger word aanbevolen door fabrikanten, dit is zeker niet het geval! Het gebruik van dasty in een ultrasoon reiniger kan de tank aantasten en deze uiteindelijk sneller doen slijten. Want ja, elke ultrasoontank zal slijten als gevolg van cavitatie en uiteindelijk lek raken.

Maar wat mag en kan dan wel gebruikt worden? Wij raden het gebruik van Tickopur R33 aan. Tickopur R33 is een universeel reiniger met een hoog vet oplossend vermogen en verwijdert daarnaast ook de meest voorkomende vervuilingen. Voor het reinigen van een fietsketting en of tandwielen raden wij je aan om een ultrasoon reiniger te kiezen met verwarming, zodat je de temperatuur kunt instellen tussen de 50-55 graden Cerlsius. De aanbevolen dosering voor Tickopur R33 en het reinigen van een fietsketting is 3-5 procent, dus 30ml ultrasoon vloeistof per liter water.

Bekijk hieronder de meest voorkomende verpakkingen:

Tickopur R33 – 2 liter (25,00 ex. BTW) is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Cleanitex CX33 – 2,5 liter (25,00 ex. BTW) is goed voor maar liefst 62,5 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Tickopur R33 – 5 liter (46,00 ex. BTW) is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
Cleanitex CX33 – 10 liter (73,60 ex. BTW) is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.

3. Reinigingstijd

Tijdsduur fietsketting reinigen

We zijn nu bijna waar we zijn willen, een goed gereinigde fietsketting of tandwiel! Het laatste onderdeden, maar zeker net zo belangrijk, voor een goed reinigingsproces is de reinigingstijd. Te lang reinigen kan verkleuring veroorzaken aan je gereinigde fietsketting of tandwiel, maar te kort reinigen levert niet het gewenste resultaat op. Het grootste gedeelte is te reinigen binnen 5-15 minuten, soms zal het reinigingsproces iets langer duren. De graad van de vervuiling speelt een belangrijk rol in de reinigingstijd, het ultrasoon vermogen van jouw ultrasoon fietskettingreiniger en of de vloeistof eerst ontgast is (zuurstof en andere gassen verwijderen). Ben je na 15 minuten nog niet geheel tevreden over het resultaat? Dan kun je het reinigingsproces nogmaals herhalen of de dosering verhogen. Het verhogen van de dosering naar bijvoorbeeld 4 of 5 % vraagt om extra controle tijden het reinigingsproces.

4. Meest gekozen fietsketting reiniger

Altijd een geschikte fietsketting reiniger!

Kies altijd een ultrasone fietsketting reiniger met voldoende vermogen, zodat er ook daadwerkelijk gereinigd wordt. Gebruik daarbij een vloeistof die ultrasoon geschikt en voor het gebruik in een ultrasoonreiniger ontwikkeld is, hierdoor voorkom je onnodige schade aan je ultrasoontank. Door heeft ultrasone fietsketting reiniger met verwarming te kiezen versnel je als het ware de werking van de gekozen vloeistof, daarnaast zorgt dit ervoor dat ook het vet beter loskomt.

Welke modellen binnen ons assortiment het meest gekozen worden voor het reinigen van fietskettingen en tandwielen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. Cleanitex CXD2 – 2 liter (70,06 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  2. Cleanitex CXD3 – 3 liter (105,50 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  3. Generalsonic GS2 – 2 liter (153,03 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  4. GeneralSonic GS3 – 3 liter (186,61 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
  5. Sonorex RK100H – 3 liter (573,54 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik.
  6. Sonorex RK102H – 3 liter (818,44 ex. BTW) is een digitale ultrasoon met het hoogste ultrasoon vermogen per liter voor professioneel en intensief gebruik.

Wil je liever zelf op zoek naar het beste model ultrasoon fietsketting reiniger? Bekijk dan hier de gehele collectie van Cleanitex, Generalsonic, Emag Emmi of de Sonorex ultrasoon reiniger.