Brillen ultrasoon reinigen

De beste oplossing voor iedereen!

De beste brillen reiniger

Brillen zijn functioneel, prachtig en tegenwoordig is er altijd wel een bril te vinden die bij je past. En het leuke aan brillen is, is dat ze heel persoonlijk zijn. Het maakt daarom tegenwoordig ook steeds minder uit wat de bril gekost heeft. Maar hoe kun je een bril het beste reinigen en wat gebruikt mijn opticien hiervoor, dan kom je in veel gevallen uit bij ultrasoon reinigen. Brillen ultrasoon reinigen is een eenvoudig proces en hoeft geen dure investering te zijn, daarnaast biedt het zekerheden (reinigen zonder krasvorming) en word je bril tot diep in de poriën gereinigd.

1. De uitdaging

Aandachtspunten bril schoonmaken

Iedereen heeft wel zijn favoriete merk bril of een paar merken/monturen op het wensenlijstje staan. Maar hebben jullie ook altijd het probleem dat je uiteindelijk toch je brilglazen beschadigd of dat er tussen de neusvleugeltjes alsnog wat vuil blijft zitten? Dan is het ultrasoon reinigen van jouw bril de beste oplossing. Het mooie aan de ultrasoon reinigers van Djaky.com is dat ze betaalbaar zijn, geschikt zijn voor verschillende doeleinden en dat er geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit.

Voordat we de juiste ultrasoonreiniger en ultrasoon middel voor jou gaan kiezen is een andere vraag belangrijker, wat zijn de aandachtspunten voor deze reiniging?

 1. Wij krijgen vaak te horen dat de bril reiniger gevuld wordt met een huis-, tuin- en keukenmiddeltje, zoals Dasty. Op het eerste gezicht lijkt het gebruik hiervan onschuldig, maar het effect van Dasty op jouw mooie bril of de ultrasoontank is vaak negatief, uiteindelijk zal je ultrasoontank worden aangetast en sneller slijten. Maar is een het gebruik van een ultrasoon middel in de bril reiniger wel echt duurder? Hierover vertellen we je meer onder punt 2: de oplossing.
 2. De coating die op sommige brillen aanwezig is kan naar verloop van tijd beschadigen of niet meer optimaal hechten. Wij raden je aan om in dit geval de bril niet ultrasoon te reinigen of het reinigingsproces extra in de gaten te houden. Het belangrijkste is om de verwarming van de ultrasoon bril reiniger ten aller tijden uit te zetten.

2. De oplossing

Welke middelen raden we aan?

We beginnen gelijk bij het ultrasoon middel dat het minste risico op schade geeft, namelijk de Tickopur R36. Dit ultrasoon middel bevat geen tensiden, waardoor deze geen conflict geeft met de coating die veelal op de pootjes van de bril aanwezig is. Het preparaat heeft een hoge concentratie wat aangeeft dat je maar een klein beetje nodig bent, dosering van 1% á 2% Tickopur R36 op 1 liter kraanwater. Een ander middel waar veel over geschreven wordt is de Tickopur R33, maar wanneer wordt deze dan gebruikt? Dit middel wordt veel toegepast bij het produceren van brillen of in het service bereik, bijvoorbeeld wanneer de coating verwijdert moet worden.

Hieronder vind je een overzicht van de hierboven genoemde ultrasoon middelen.

 • Onderhoud: het regelmatig schoonmaken van brillen.
  Tickopur R36 – 2 liter (21,28 ex. BTW) is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
  Tickopur R36 – 5 liter (46,25 ex. BTW) is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
 • Productieproces: brillen ontdoen van algemene verontreinigingen.
  Tickopur R33 – 2 liter (23,13 ex. BTW) is goed voor maar liefst 50 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
  Cleanitex CX33 – 2,5 liter (23,13 ex. BTW) is goed voor maar liefst 62,5 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
  Tickopur R33 – 5 liter (42,55 ex. BTW) is goed voor maar liefst 125 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.
  Cleanitex CX33 – 10 liter (73,60 ex. BTW) is goed voor maar liefst 250 liter oplossing. Uitgaande van een dosering van 4% en het gebruik van kraanwater.

PAS OP! Bij het bril schoonmaken met behulp van ultrasoon is geen temperatuur nodig. Wanneer je toch gebruik gaat maken van verwarming, dan kan dit zorgen voor doffe glazen of verkleuring aan je montuur.

3. Reinigingstijd

Tijdsduur bril reinigen

Het derde punt is misschien wel het belangrijkste na het ultrasoon middel en dit is de reinigingstijd. Vaak het ondergeschoven kindje bij het ultrasoon reinigen van brillen of andere voorwerpen, maar bij Djaky.com net zo belangrijk. Het maakt of breekt je resultaat! De reinigingstijd de wij hanteren voor het schoonmaken van brillen is 10 tot 30 seconden, maar soms is een bril zo vies dat we er voor kiezen om dit proces nog eens te herhalen. Een belangrijk criterium is dat de bril reiniger voldoende ultrasoon vermogen moet hebben, want een ultrasoon brillen reiniger met weinig vermogen zal ook een minder goed (schoon) resultaat geven.

4. Meeste gekozen bril reiniger

Waarmee een bril reinigen?

De ultrasoon bril reinigers van Djaky.com zijn allemaal van hoogwaardige professionele kwaliteit, wat bekent dat er garandeert een positief resultaat behaald kan worden. Het is mogelijk om een ultrasoon bril reiniger te kiezen voor thuisgebruik, hobbymatig gebruik en professioneel gebruik, waardoor er altijd een ultrasoon reiniger beschikbaar is die bij jouw wensen aan zal sluiten. Vooral de ultrasoon oplossingen van Cleanitex zijn geschikt voor het gebruik in en om huis, daarnaast zijn ze ook nog eens verrassend betaalbaar zonder in te leven op kwaliteit.

 • Hieronder enkele ultrasoon oplossingen voor thuisgebruik en hobbymatig gebruik.
 1. Cleanitex CXH06 – 0,6 liter (v.a. 27,08 ex. BTW) is een digitale ultrasoon oplossing voor gebruik in en om het huis.
 2. Cleanitex CXD2 – 2 liter (v.a. 70,06 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 • Voor een opticien spelen meer factoren een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste ultrasoon brillen reiniger, zoals de continustand, hoger ultrasoon vermogen per liter en de ultrasoon reiniger moet multi-inzetbaar zijn, wat eigenlijk weer verwijst naar het ultrasoon vermogen.
 1. Sonorex RK100H – 3 liter (v.a. 573,54 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor professioneel en intensief gebruik.
 2. Sonorex RK102H – 3 liter (v.a.. 818,44 ex. BTW) is een digitale ultrasoon met het hoogste ultrasoon vermogen per liter voor professioneel en intensief gebruik.
 3. Generalsonic GS2 – 2 liter (v.a. 153,03 ex. BTW) is een analoge ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.
 4. Cleanitex CXD3 – 3 liter (v.a. 105,50 ex. BTW) is een instapmodel digitale ultrasoon voor semiprofessioneel gebruik.

Let op! Heb je een ultrasoon reiniger gekozen voorzien van een RVS mand, dan raden we je aan om in de mand een stukje rubber met gaatjes te leggen (deze is eenvoudig zelf te maken). Op deze manier voorkom je schade door wrijving aan de te reinigen bril.